Pazartesi, Mayıs 4


PİRİNÇLİ PIRASA ÇORBASI







Malzemeler
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet küçük boy pırasa
  • 3 çorba kaşığı kase yoğurdu yada 1 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • su yada tavuk suyu
  • tuz,pul biber
Yapılışı
Pirinci yıkayın ve 3-4 bardak su koyduğunuz tencerede bir miktar tuz ile haşlamaya bırakın.Pirinçler yumuşayınca yıkayıp ince ince kıydığınız pırasayı ekleyin pişmeye bırakın.Diğer tarafta bir kasenin içine unu ve yoğurdu koyup çırpın biraz su ekleyip boza kıvamına getirin, pişmiş olan pirinç ve pıarasanın suyundan bir kepçe alıp kesilmemesi için yoğurtlu unlu karışıma ekleyin ( süzme yoğurt kullanıyorsanız kesilmez ) ve kaynamaya bırakın .Kaynadıktan sonra 4-5 dakika kaynatıp tuzunu kontrol edin ve ocaktan alın.Bir tavada tereyağını kızdırıp pulbiber ekleyin ve servis esnasın çorbaya ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un