Pazartesi, Mayıs 4

YOĞURTLU PATATES KAVURMASI




Patatesi haşlarken her zaman ihtiyacım olan miktardan daha fazla haşlarım.İçinde patates olan herşeyi severiz.Bu tarifte patates farklı bir tat alıyor.

Malzemeler
  • 4-5 orta boy haşlanmış patates
    3 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt yada 4-5 çorba kaşığı kase yoğurdu
    tuz,karabiber
Yapılışı
Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın,kuru soğanı piyazlık ( uzunlamasına ) doğrayın ve yağla birlikte tavaya koyun kavurmaya başlayın.Soğanlar yumuşayınca nane ve pulbiberi ekleyin.( Eğer pulbiber istemiyorsanız yerine bir tatlı kaşığı salça kullanabilirsiniz ) Ardından doğradığınız patatesleri ekleyin ve bir iki dakika kavurun.Servis tabağına alın ve üzerine yoğurt dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un