YOĞURTLU PATATES KAVURMASI
Patatesi haşlarken her zaman ihtiyacım olan miktardan daha fazla haşlarım.İçinde patates olan herşeyi severiz.Bu tarifte patates farklı bir tat alıyor.
- 4-5 orta boy haşlanmış patates
3 orta boy kuru soğan - 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt yada 4-5 çorba kaşığı kase yoğurdu
tuz,karabiber
Haşlanmış patatesleri küp küp doğrayın,kuru soğanı piyazlık ( uzunlamasına ) doğrayın ve yağla birlikte tavaya koyun kavurmaya başlayın.Soğanlar yumuşayınca nane ve pulbiberi ekleyin.( Eğer pulbiber istemiyorsanız yerine bir tatlı kaşığı salça kullanabilirsiniz ) Ardından doğradığınız patatesleri ekleyin ve bir iki dakika kavurun.Servis tabağına alın ve üzerine yoğurt dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.