Cuma, Mayıs 1

YOĞURTU SOS



Annem çok severdi.Bolu'daki evimizin önünde küçücük bir bahçesi vardı ve o bahçede domatesten bibere,yeşil soğandan maydanoz,nane ve dereotuna kadar herşeyi yetiştirmeye çalışırdı.Akşam üzeri bahçeye iner otlarını yolar,çapalar,sular ve dönüşte elinde bir tutam yeşil soğanla gelirdi.Evde soğanları yoğurtla karıştırır yerdik.Ben ara ara yapıyorum ama o zamanki tadını bulamıyorum.Nur içinde yat canım annem.
Malzemeler
  • bir demet yeşil soğan
  • 5-6 kaşık süzme yoğurt yada 7-8 çorba kaşığı kase yoğurdu
  • tuz,2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
yeşil soğanları temizleyip ince ince kıyalım,yoğurdu 1 çay bardağı su ile ezelim ( kase yoğurdu kullanıyorsanız sulandırmaya gerek yok ) doğradığımız soğanları,tuzunu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Soğan sosunu meze olarakda,yemek masalarında da yada ,yeşil salataların yanında sos olarak da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un