BABALAR GÜNÜ PASTASI
Feyza'nın rahatsızlığına denkgeldi babalar günü.Ama yinede kutlamadan olmaz dedim ve babamıza ( eşime )bir pasta yaptım.Gecikmelide olsa tüm babaların ve baba adaylarının babalar gününü kutluyorum.
Malzemeler
Pastaban için
- 4 Yumurta
- 3 Kahve fincanı şeker
- 4 Kahve fincanı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 7-8 adet ıspanak yaprağı
- 4 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 1,5 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 vanilya
- 25 gr margarin ( 4/1)
Keki ıslatmak için : 1 su bardağı süt,bir miktar neskafe.
Yapılışı
1.AŞAMA : Kekimiz için yumurta,şeker ve ıspanak yapraklarını çukur bir kaba alalım ve ıspanak yaprakları tamamen ezilinceye kadar blenderden geçirelim,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım orta boy fırın tepsisini yağlayıp un serpiştirelim,yağladığımız tepsinin bir boy küçüğü olan bir kabıda yağlayıp unlayalım ve kek harcımızı küçük ve büyük olan fırın kaplarına pay edelim ( kabımızın biri küçük olduğu için ona daha az kek harcımızdan koyalım).175 derecelik fırında pişirelim.
2.AŞAMA : Kremamız için sütü tencereye alalım yumurta,un,nişasta,şeker ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayıp kıvam alınca şekerini kontrol edelim ben çok keskin tat sevmediğim için bu ölçüdeki şeker miktarı size az gelebilir.Margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.Ocaktan alalım.
2.AŞAMA : Kremamız için sütü tencereye alalım yumurta,un,nişasta,şeker ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayıp kıvam alınca şekerini kontrol edelim ben çok keskin tat sevmediğim için bu ölçüdeki şeker miktarı size az gelebilir.Margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.Ocaktan alalım.
3.AŞAMA : Pişirdiğimiz keklerimizi kalıplarından çıkaralım.Ortadan ikiye bölelim,büyük olan kekimizin bir parçasını servis tabağına alalım,( eğer kekinizin üzerine serpiştirecekseniz kekin içinden küçük bir kaseye parçalar alalım ) üzerine kenarda beklettiğimiz ılınmış kremadan dökelim,ikinci parçayıda kremanın üzerine koyalım,küçük olan kekimizin büyüklüğünde orta kısmına krema döküp,küçük kekimizin bir parçasını koyalım ve tekrar krema döküp son kek parçasınıda koyup dinlenmesi için buzdolabında 2-3 saat kadar bekletelim.
4.AŞAMA : 1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantimizi yapalım ( krem şantinin kıvamının yoğun olması için 1 su bardağı süt kullanıyoruz.Çileklerimizi yıkayıp temizleyelim ve ikiye bölelim.Çilekli jöle yapımı için kutunun üzerinde yazılı olan ölçüleri kullanarak yapın.Yalnız bir paketin tamamını yaparsanız jöleniz fazla gelecektir,ben jöleyi sade yemeyi sevmediğim için artmaması için paketin üzerinde yazan ölçünün yarısını yapıyorum.Soğuyan pastamızı dolabımızdan alalım,üzerini krem şanti ile kaplayalım,çilek ve çilek jölesi ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Pastamızın süsleme işlemi bitince buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim. Afiyet olsun.
4.AŞAMA : 1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantimizi yapalım ( krem şantinin kıvamının yoğun olması için 1 su bardağı süt kullanıyoruz.Çileklerimizi yıkayıp temizleyelim ve ikiye bölelim.Çilekli jöle yapımı için kutunun üzerinde yazılı olan ölçüleri kullanarak yapın.Yalnız bir paketin tamamını yaparsanız jöleniz fazla gelecektir,ben jöleyi sade yemeyi sevmediğim için artmaması için paketin üzerinde yazan ölçünün yarısını yapıyorum.Soğuyan pastamızı dolabımızdan alalım,üzerini krem şanti ile kaplayalım,çilek ve çilek jölesi ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Pastamızın süsleme işlemi bitince buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim. Afiyet olsun.
pasta nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilziyaretin içinde çok teşekküre derim arkadaşım her zaman beklerim
Canımsın gelincik,ziyaretin için bende teşekkür ederim.
YanıtlaSilPastadan ayırdım sana bir dilim :)
Sevgiler