DOMATESLİ PİLAV
Ben bir pilav sever olduğum için hertürlüsünü yerim,kahvaltıda bile yenebilir benim için pilav :) o derece yanii.
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı margarin
- 2 orta boy domates
- tuz,yeteri kadar sıcak su
- etsuyu yada etsuyu tableti
Yapılışı
Öncelikle pirincimiz elimizi biraz yakacak derecede sıcak olan tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletelim ve daha sonra bol suyla iyice yıkayalım.Margarini ve tel şehriyeyi pilav tenceremize alalım,şehriyeler kahverengi olana kadar kavuralım,yıkadığımız pirincimizi ekleyip bir miktar tuz atalım ve kavurmaya devam edelim ( genelde kavrulan pirincin pilavı güzel olur derler ama ben pirinci ıslattığım içinuzun süre kavurmuyorum ) 1-2 dakika kavurup,rendelediğimiz domatesleri ve suyunu ekleyelim.tuzunu kontrol edip,kısık ateşte pişmeye bırakalım.
NOT : Domateslerinde suyunu hesaba katmak gerektiğinden,rendelediğimiz domatesi su bardağı ile ölçelim.Rendelediğimiz domates 1 su bardağı geliyorsa,1 su bardağı sıcak su yeterli olacaktır. Pilavımıza şehriyemiz içinde çeyrek su bardağı sıcak su verelim.Pirinci ıslattığımız taktirde 1 su bardağı pirince,1 su bardağı su yeterli olurken,şehriye kavuruyorsak eğer şehriye içinde bir miktar su eklememiz gerekecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.