Malzemeler
yarım kg.kuzu kuşbaşından çekilmiş kıyma
yarım kg.dana kıyması
1 su bardağı galeta unu
yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
2 orta boy soğan,tuz
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar ( isteğe bağlı )
Yapılışı
Kıymayı çukur bir kaba alalım un,tuz ve yarım su bardağı suyu ekleyip 10 dakika kadar iyice yuğuralım,hava almayan bir kabın içinde buzdolabında koyup ( dondurucuda değil ) 24 saat dinlendirelim .Ertesi gün kıymamızı dolaptan alalım,karbonatı ve limon suyunu bir bardağın içinde karıştıralım,köpüren limon ve karbonatı kıymaya ekleyelim,soğanlarıda rendeleyip ekleyelim ve iyice yoğuralım,bu aşamada rendelenmiş kaşarıda ekleyebilirsiniz ( bence kaşar çok yakışıyor ).İyice yoğurduğumuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verelim ve saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirelim.Akşam buzdolabından çıkartıp 10 dakika kadar bekletip 180 derecelik fırında kızartalım.
NOT : İnegöl köftenin yapım aşaması 2 günü bulduğu için,malzeme miktarını arttırıp porsiyonlar halinde dondurucuda saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.