Çarşamba, Haziran 10

KIYMALI BÖREK

Malzemeler
  • 1 kg.yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 250 gr.kıyma
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • yarım demet maydano
  • tuz,karabiber,pulbiber

    • Üzerine 1 yumurta,susam yada çörekotu
      Yapılışı

      Kıymayı,margarini tavaya alıp soğanları yemeklik doğrayalım ve beraber kavurmaya başlayalım, kıymalar suyunu çekince domateslerimizi küp küp doğrayıp ekleyelim.Domatesler yumuşayınca tuz,karabiber ve pulbiber ekleyelim ve ocaktan alalım.

      Yufkayı masaya serelim 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 su bardağı suyu karıştıralım ve yufkamıza sürelim,yufkamızın ortasına yanlamasına kıymalı harcımızdan koyalım. Yufkanın kenarlarını kıymalı harca doğru kapatıp saralım ve yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına koyalım. Diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım.Üzerine 1 yumurtayı çırpıp sürelim varsa susam yada çörek otu serpelim 175 decelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

      Afiyet olsun

    2 yorum:

    Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

    söke un

    söke un