Salı, Haziran 9

PAPATYA EKMEK

Yapılışını internette yabancı bir sitede görmüştüm,görünüşü çok güzeldi.Onların hamuru nasıdı bilemem ama ben kendi hamur tarifimle denedim,başarılı oldu.Pazar kahvaltıları için muhteşem.Ama mayalı hamur pazar pazar kim uğraşacak diyorsanız,daha önceden yapın ve dondurucuya atın,Cumartesi akşamı dondurucudan alın,sabaha kadar buzu çözülür,Sizde pazar sabahı fırına koyup ısıtırsınız yeni yapmışsınız gibi olur.Deneyin hak vereceksiniz.

Malzemeler : 1 su bardağı süt,yarım su bardağı sıvı yağ,yarım su bardağı ılık su,yarım paket yaş maya,1 çay kaşığı şeker.1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar un.İçine : yarım paket yumuşamış margarin.Üzerine : 1 yumurta,susam yada çörekotu

Yapılışı
Süt,sıvıyağ,ılık su,maya ve şekeri birbirine karıştıralım ardından tuzunu ve yavaş yavaş ununu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurumuzda önce yumurta büyüklüğünde bir parça alalım,Kalan hamurumuzu biri daha büyük olacak şekilde ikiye ayıralım.( büyükten küçüğe doğru 3 parça hamurumuz olacak )

En büyük hamurumuzu alıp 5 parçaya ayıralım,oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açalım 4 tanesine yumuşamış margarinden bir miktar sürüp üst üste koyalım,5.parçayı koyup yağlamadan yuvarlak fırın kabı genişliğinde açalım ve yağlanmış fırın kabına alalım,yandaki şekilde gördüğünüz gibi hamuru kenarlarında bir parmak kadar pay bırakarak kesin.Hamurun ortasındaki kesilen parçaları geriye doğru açın.

İkinci hamurumuzuda 5 parçaya ayıralım,biraz açalım ve 4 parçasına yumuşamış margarin sürüp 5. parçayı koyalım,tepsiye koyup ortasını açtığımız hamurun ortasına gelecek şekilde açalım ve yerleştirelim,bu hamurada bıçakla kenarlarından bir parmak pay bırakacak şekilde keselim ve geriye doğru kıvıralım.

En küçük parçayıda 5 parçaya ayırıp 4 tanesine margarin sürün,5. parçayı koyup hamurun ortasında kalan boşluk kadar açın ve tepsiye koyun.Üzerine 1 yumurtayı çırpıp sürün,çörekotu yada susam serpin,175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun


4 yorum:

  1. Geldiğinde bizde isteriz TeYzEcİm mükemmel görünüyoo :D:D

    YanıtlaSil
  2. Canım yeğenim,
    yaparım tabii :)
    öptüm seni.

    YanıtlaSil
  3. şekli çok güzel görünüyor am nasıl yaptığını hala anlayamadım muhteşem bişey

    YanıtlaSil
  4. canım benim,Gerçi açıklayıcı yapmaya çalıştım ama
    tamam söz geldiğimde yapalım birlikte.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un