ÇİLEKLİ TART
Tart tarifi canım Bahar'cığıma ait.
Malzemeler
- 1 yumurta
- yarım margarin
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- yarım paket kabartma tozu
- yarım paket vanilya
- yeteri kadar un
- çilek,1 paket çilekli jöle
Yapılışı
Hamur için yumurta,margarin,sıvıyağ,yoğurt,kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.Bu ölçülerden iki tane tart hamuru çıkıyor.Hamuru iki parçaya bölelim,tart kalıbımızı yada orta boy bir tepsiyi yağlayalım ve hamurumuzu kenarlara taşırarak yerleştirelim ( ortasına krema ve çilek koyacağımız için tartımızın kenarlarını taşırarak koyuyoruz ) tapsiye yerleştirdiğimiz hamurları fırına vermeden ortası kabarmasın diye,ortalarına bıçakla delikler açalım,175 derecelik fırına verelim ve hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Kremamız için : Sütümüzün içine yumurta,un,vanilya ve yeteri kadar şekeri koyup ocağa alalım pişirelim.
Pişen tartımızı fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alalım ve pişen kremamızı içine dökelim.1-2 saat dinlenmeye bırakalım.
Çileklerimizi temizleyip yıkayalım ve dilimleyelim,kremamızın üzerine dizelim.Diğer tarafta çilek jölemizi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım.çileklerimizin üzerine dökelim ve 1-2 saat dinlendirelim.Soğuyunca servis edelim.
Afiyet olsun
nefis bir görüntü eminim tat olarak ta öyledir arkadaşımızın ellerine sağlık
YanıtlaSil