ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Kuru fasulyeye batılırım etli yada zeytinyağlı.Barbunya da henüz kurumamışından kuru fasulye bana göre.Yaz günleri için ideal bir yemek.
Malzemeler
- 1 barbunya
- 1 ortaboy havuç
- 1 ortaboy soğan
- yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz,bir kesme şeker ve maydanoz
Barbunyalarımızın tanelerini çıkaralım ve yıkayalım.Bir tencere fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su koyup bir kaç dakika kaynatalım ve süzelim ( barbunyanın siyah suyunun çıkması için kaynatma işlemini yapıyoruz) Zeytinyağımızı tencere koyup ocağa alalım, kuru soğanı küp küp, havucu dörde bölüp doğrayalım ve zeytinyağında bir iki dakika kadar kavuralım.Bir kesme şeker ve barbunyalarımızı ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra,barbunyaların üzerine çıkacak kadar suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.Barbunyamız piştikten sonra servis tabağına alalım biraz ılıyınca 7-8 dal maydanozu ince kıyıp üzerine serpelim.
Afiyet olsun
hayırlı ramazanlar diliyorum.sevgilerimle....
YanıtlaSilHımm ellerine sağlık canım ....
YanıtlaSilBende çok severim:)
Hayırlı ramazanlar..
Hayırlı ramazanlar arkadasım ellerıne sağlık afiyet şeker olsun...
YanıtlaSil1 aylık bir aradan sonra yeniden merhaba hayırlı ramazanlar arkadaşım.yokluğumda ziyaretlerin güzel mesajların ve yorumların için beni yalnız bırakmadığın için çok teşekkürler..
YanıtlaSilbarbunyada nefis görrünüyor ellerine sağlık...
canım nurşençiğim birtanem ben silermiyim sen üsteki 2 kez vermişler ödülümü okumuşsun orda başka arkadaşlara verdim üsteki ödülü dün aldım.
YanıtlaSilcanım ben seni birinci ödülümde
7 kişinin arasındasın birtanem.
aşyağıya bakmadınmı gel sayfama canım al ödülünü.hayırlı ramazanlar..
of of of çok severim barbunyayı..
YanıtlaSiloldumu şimdi bu post a bakmak oruç oruç:)
sevgiler