Perşembe, Ağustos 20

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Kuru fasulyeye batılırım etli yada zeytinyağlı.Barbunya da henüz kurumamışından kuru fasulye bana göre.Yaz günleri için ideal bir yemek.
Malzemeler
  • 1 barbunya
  • 1 ortaboy havuç
  • 1 ortaboy soğan
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz,bir kesme şeker ve maydanoz
Yapılışı
Barbunyalarımızın tanelerini çıkaralım ve yıkayalım.Bir tencere fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su koyup bir kaç dakika kaynatalım ve süzelim ( barbunyanın siyah suyunun çıkması için kaynatma işlemini yapıyoruz) Zeytinyağımızı tencere koyup ocağa alalım, kuru soğanı küp küp, havucu dörde bölüp doğrayalım ve zeytinyağında bir iki dakika kadar kavuralım.Bir kesme şeker ve barbunyalarımızı ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra,barbunyaların üzerine çıkacak kadar suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.Barbunyamız piştikten sonra servis tabağına alalım biraz ılıyınca 7-8 dal maydanozu ince kıyıp üzerine serpelim.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. hayırlı ramazanlar diliyorum.sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. Hımm ellerine sağlık canım ....
    Bende çok severim:)
    Hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı ramazanlar arkadasım ellerıne sağlık afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
  4. 1 aylık bir aradan sonra yeniden merhaba hayırlı ramazanlar arkadaşım.yokluğumda ziyaretlerin güzel mesajların ve yorumların için beni yalnız bırakmadığın için çok teşekkürler..
    barbunyada nefis görrünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. canım nurşençiğim birtanem ben silermiyim sen üsteki 2 kez vermişler ödülümü okumuşsun orda başka arkadaşlara verdim üsteki ödülü dün aldım.

    canım ben seni birinci ödülümde
    7 kişinin arasındasın birtanem.
    aşyağıya bakmadınmı gel sayfama canım al ödülünü.hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  6. of of of çok severim barbunyayı..
    oldumu şimdi bu post a bakmak oruç oruç:)
    sevgiler

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un