DONDURUCUYA PATLICAN
Karnıyarık ve imambayıldı
Malum ben patlıcanın her türlü yemeğini bayıla bayıla yerim,eee kışında hormonlusundan yememek için donrurucular imdadıma yetişir.Patlıcanlarımızı alacalı soyalım karnıyarıklık ve imambayıdı için hazırlayalım tuzlayarak acı suyunun çıkması için bir süre bekleyelim. Patlıcanlarımızı iyice yıkayalım üzerlerine yumurta fırçası ile yada derin bir kaba koyduğumuz bir miktar yağ ile çok olmamak kaydıyla her taraflarını yağlayalım.Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim ve 180 derecelik fırında üzerleri biraz kızarana kadar pişirelim.Fırına vermemizin avantajı çok yağlı olmuyor.Evde heryer yağ olmuyor :) malum kızartma yaparken çok yağ sıçrar.
-Kışın imam bayıldı nın iç harcını hazırlayalım ve patlıcanlarımızı dolduralımüzerlerine domates yerleştirelim bir çay kaşığı şeker serpelim, yarım çay bardağı kadar su koyup 175 derecelik fırında üzerlerine koyduğumuz domatesler yumuşayıncaya kadar bekletelim.
-Karnıyarık iç malzemesini hazırlayalım,karnıyarık yapacağımız tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup bir yemek kaşığı salça koyup bir süre kavuralım,bir su bardağı kadar su ekleyelim ve dondurucudan çıkardığımız patlıcanları bu salçalı harcın içine koyalım.Patlıcanların buzu çözülünce iç malzemesini koyalım ocakta yada fırında pişirelim.
Musakka ve yemeklik
Musakka ve yemeklik
Kışın yaparken (zeytinyağlı yada etli) önce harcını hazırlayıp sonra patlıcanları ekleyelim.
Canım benim sende benim gibi patlı
YanıtlaSilcanı çok seviyorsun sanırım.Elleri
ne sağlık afiyetle yersiniz inşallah öptüm...
merhaba arkadaşım patlıcanlı yemekleri bende çok severim ellerine sağlık geçtiğimiz haftalarda bende aynen hazırlayıp kış için kaldırdım,artık yer kalmadı:) allah güle güle yemek nasip etsin sevgiler...
YanıtlaSilnazar değecek ne hamaratlık böyle zor işlerden bi çorbaya vakit kalmıyor değilmi
YanıtlaSilsevgiler
dondurucuya bişey daha atarsam gocam direk beni donduracak:)vallahi onun buz dolabı en kıymetlisi benden bile çok seviyo:)geçen basmışım gene bi sürü şey bana ne deddi biliyonmu.onunda canı var yazık diimi:))))tam delii yaa.amanın duymasın valla dondurur beni:)))
YanıtlaSilNurşencim daha önce patlıcanı kızartarak atmıştım dondurucuya çok severek yemediler birde senin usulu deneyeyim bakalım sonuç ne olacak zira patlıcanı çok seviyoruz ailecek:)ellerine sağlık canım iyi günlerde yeyin işallah..
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık güle güle iyi günlerde yiyin inşallah
YanıtlaSilBu arada beni güzel yorumlarınla hiç yalnız bırakmadığın için çok teşekkürler
Canımm rabbim ağıztadıyla yedirmek nasip etsin....
YanıtlaSilMAşallah gönültadım . allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.
YanıtlaSilben bir patlıcan sevdalısı olarak biraz kuruttum biraz yerim var buzlukta orayada böyle fırınlayıp koyayım. hiç denemedim
salata için fırınlayıp kaldırıyordum ama karnıyarık için denemedim.
teşekkürler
selam nurşencim ellerinize sağlık gerçekden çok nefis olmuş artık bütün kış sendeyiz senin her şeyin hazır biz tembel temebel oturuyoruz .ikzlerdende iyi vakit bulabiliyorun haa .hamarat arkadaşmız bizim
YanıtlaSilEllerine sağlık, bu şekilde kışa saklamak da iyi fikir doğrusu :)
YanıtlaSilMerhabalar.Bu güzel tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilBu arada sizi mimledim, fakat bu mime katılmak zorunlu değil Nurşen hanım.İyi akşamlar.
merhaba..
YanıtlaSilpatlıcanı denemedim hiç tadı değişiyor mu çıkarttığınızda..:)
selam ve sevgiyle..
merhaba arkadaşım kış hazırlıklarınız tamam ailece afiyetle yemeniz dileğiyle aldım tarifi ellerinize sağlık çocuklarınıza da sağlıklı günler dilerim sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık dondurucu örneklerinizden yararlanacağım teşekkürler :)
YanıtlaSil