Salı, Ekim 13


DONDURUCUYA PATLICAN

Karnıyarık ve imambayıldı
Malum ben patlıcanın her türlü yemeğini bayıla bayıla yerim,eee kışında hormonlusundan yememek için donrurucular imdadıma yetişir.Patlıcanlarımızı alacalı soyalım karnıyarıklık ve imambayıdı için hazırlayalım tuzlayarak acı suyunun çıkması için bir süre bekleyelim. Patlıcanlarımızı iyice yıkayalım üzerlerine yumurta fırçası ile yada derin bir kaba koyduğumuz bir miktar yağ ile çok olmamak kaydıyla her taraflarını yağlayalım.Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim ve 180 derecelik fırında üzerleri biraz kızarana kadar pişirelim.Fırına vermemizin avantajı çok yağlı olmuyor.Evde heryer yağ olmuyor :) malum kızartma yaparken çok yağ sıçrar.
-Kışın imam bayıldı nın iç harcını hazırlayalım ve patlıcanlarımızı dolduralımüzerlerine domates yerleştirelim bir çay kaşığı şeker serpelim, yarım çay bardağı kadar su koyup 175 derecelik fırında üzerlerine koyduğumuz domatesler yumuşayıncaya kadar bekletelim.
-Karnıyarık iç malzemesini hazırlayalım,karnıyarık yapacağımız tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup bir yemek kaşığı salça koyup bir süre kavuralım,bir su bardağı kadar su ekleyelim ve dondurucudan çıkardığımız patlıcanları bu salçalı harcın içine koyalım.Patlıcanların buzu çözülünce iç malzemesini koyalım ocakta yada fırında pişirelim.

Musakka ve yemeklik
Yukarıdaki gibi patlıcanlarımızı hazırlayalım,tuzlayıp,yıkayıp,yağlayıp 180 derecede
kızartalım.
Kışın yaparken (zeytinyağlı yada etli) önce harcını hazırlayıp sonra patlıcanları ekleyelim.

14 yorum:

  1. Canım benim sende benim gibi patlı
    canı çok seviyorsun sanırım.Elleri
    ne sağlık afiyetle yersiniz inşallah öptüm...

    YanıtlaSil
  2. merhaba arkadaşım patlıcanlı yemekleri bende çok severim ellerine sağlık geçtiğimiz haftalarda bende aynen hazırlayıp kış için kaldırdım,artık yer kalmadı:) allah güle güle yemek nasip etsin sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. nazar değecek ne hamaratlık böyle zor işlerden bi çorbaya vakit kalmıyor değilmi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. dondurucuya bişey daha atarsam gocam direk beni donduracak:)vallahi onun buz dolabı en kıymetlisi benden bile çok seviyo:)geçen basmışım gene bi sürü şey bana ne deddi biliyonmu.onunda canı var yazık diimi:))))tam delii yaa.amanın duymasın valla dondurur beni:)))

    YanıtlaSil
  5. Nurşencim daha önce patlıcanı kızartarak atmıştım dondurucuya çok severek yemediler birde senin usulu deneyeyim bakalım sonuç ne olacak zira patlıcanı çok seviyoruz ailecek:)ellerine sağlık canım iyi günlerde yeyin işallah..

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık güle güle iyi günlerde yiyin inşallah
    Bu arada beni güzel yorumlarınla hiç yalnız bırakmadığın için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Canımm rabbim ağıztadıyla yedirmek nasip etsin....

    YanıtlaSil
  8. MAşallah gönültadım . allah ağız tadıyla yemek nasip etsin.

    ben bir patlıcan sevdalısı olarak biraz kuruttum biraz yerim var buzlukta orayada böyle fırınlayıp koyayım. hiç denemedim
    salata için fırınlayıp kaldırıyordum ama karnıyarık için denemedim.
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. nerimandaninciler14 Ekim 2009 15:11

    selam nurşencim ellerinize sağlık gerçekden çok nefis olmuş artık bütün kış sendeyiz senin her şeyin hazır biz tembel temebel oturuyoruz .ikzlerdende iyi vakit bulabiliyorun haa .hamarat arkadaşmız bizim

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık, bu şekilde kışa saklamak da iyi fikir doğrusu :)

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar.Bu güzel tarif için teşekkürler.
    Bu arada sizi mimledim, fakat bu mime katılmak zorunlu değil Nurşen hanım.İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  12. merhaba..

    patlıcanı denemedim hiç tadı değişiyor mu çıkarttığınızda..:)

    selam ve sevgiyle..

    YanıtlaSil
  13. merhaba arkadaşım kış hazırlıklarınız tamam ailece afiyetle yemeniz dileğiyle aldım tarifi ellerinize sağlık çocuklarınıza da sağlıklı günler dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık dondurucu örneklerinizden yararlanacağım teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un