Çarşamba, Ekim 28

YUNAN TATLISI

Arkadaşlar bir kaç gündür,kafamda bir soru işaretiyle yaşıyordum.Küçük kızım feyza 10 aylık ama henüz emeklemiyor ve çok fazla ayakları üzerinde durmuyor,daha doğrusu canı isteyince basıyor ama canı istemeyince ayaklarını mümkün değil yere basmıyor.Eski evimdeki komşum sevgili Esra'cığımı (ortopedist,uzmanlığını aldı,Allah yolunu ve bahtını açık etsin) yakaladım, canım benim muayene etti,bizi uzmanlığını aldığı Ankara Üniversitesi Başkent Hastanesine yönlendirdi.Bu sabah saat 10 daki randevumuza gittik,doktor muayenede herşey normal görünüyor dedi,Feyzayı kolundan tuttu kaldırdı o da ne bizimki gayet ciddi ayakları üzerinde duruyor :)) ee basıyor işte neden paniklediniz ki,daha 10 aylık her bebek aynı olmaz dedi bize. Ama yinede film istedi, sonuç : Feyza da herşey normal,kızım biraz tembel :)
Dip not : Ankara da olupta benim gibi bilmeyenler için Başkent Hastanesi'nde doktorların hastaya yaklaşımı ve güler yüzlü olmaları,Halkla ilişkiler çalışanlarının güleryüzü ve yardım severliği temizliği,temizlik ve hijyeniyle çok hoşumuza gitti.
  • Malzemeler
    4 yumurta
  • 1 nescafe fincanı ekmek kırıntısı yada galeta unu
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • yarım su bardağı şeker
  • 2 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Şerbeti için : 2 türk kahvesi fincanı şeker,3 türk kahve fincanı su.
  • Üzerine :1 su bardağı süt,1 paket krem şanti.
Yapılışı
Öncelikle şerbetimiz için şeker ve suyu tencereye koyup ocağa alalım,sadece şeker eriyene kadar bekletelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Şerbetimiz kaynayıp kıvam almayacak.
Yumurtalarımızı çukur bir kaba kırıp şeker ekleyelim ve çırpalım sırasıyla sıvıyağ,ceviz,ekmek kırıntısı,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip orta büyüklükteki fırın kabımıza dökelim.175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirip fırından çıkaralım,soğuk şerbetimizi üzerine dökelim. Soğuduktan sonra üzerini krem şanti ile süsleyelim.
Afiyet olsun


14 yorum:

  1. Nurşencim ellerine sağlık canım harika olmuş öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ttatlı şahane,üzerindeki şantileri ben hani şekerli leblebiler vardırya renkli onlardan sandım:))

    Benim kızımda ayakları üzerine basmıyodu,11 buçuk aylık emekledi,1 buçuk yaşında yürüdü,ve halafa herşeyi çok yavaş,yaşıtlarından hep geri gidiyo,bu durum beni üzüyo ama elimden bişey gelmiyo,kızım çok yalnız,bende işler yüzünden sürekli ilgilenemiyorum,o kadar mutsuzumki:((

    YanıtlaSil
  3. İnsan kendi çocuğunun herşeyinin mükemmel olmasını istiyor işte:)
    Sezanur ilk doğduğu sıralar bende de aynı tavırlar vardı, acaba yanmı basıyor?,neden daha emeklemedi? vs..

    Bende ihmalkar olmaktansa böyle olmak çok daha iyidir Nurşen'cim
    Öpüyorum tatlım ve pastandan büyük bir dilim alıp kaçıyorum :)
    byee

    YanıtlaSil
  4. Canım evet her çocuk bir olmaz,içini ferah tut zaten dr da rahatlatmıştır seni..Pasta süper görünüyor.Ellerine sağlık..Buarada Cumhuriyet Bayramımızda kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  5. canim ellerine saglik bu güzel tarifi bizlerlen paylastigin icin sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  6. canım bende bir örnek vermek istedım için rahat etsındıye büyük kızım pek uykuya düşkündü ve tembel çok doktor gezdım yürümüyor bacağı egrı dıye hiç sürünmedi birden kalktı yürüdü nezamanmı 14 aylıkken bu çoçukların neyi ne zaman yapacagı neden yapmadıgını kestiremiyor insan

    benım ikinci kızımda gelişimi yüzde 25 altında 1 yaşında ve hala hiç birşey yemıyor oynatarak kandırıp yedırsem bile kusuyor şimdide onunla ugraşıyorum takmayım diyorum ama annelık işte elimizde degil sanırım farkedip mahsuz yapıyorlar cadılar

    YanıtlaSil
  7. canım doktor bir sorun yok demiş..için rahat olsun..bazıları tembel oluyo..ama ayaklanınca hakkından gelmek çok zor haberin olsun:)tatlının sunumuda süper..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Nurşencim tatlı süper gerçekten mutlaka deneyeceğim listeme aldım canım,ellerine sağlık.senin ve ailenin cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar hepinize teşekkürler,keşke daha önce paylaşsaydım sizlerle bu konuyu.İyiki varsınız.
    Çoook teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Sakin kafaniza takmayin emeklemiyor diye. Bir gun minik kuzum icin doktora gitmistik kontrol icin ozaman bana demistiki sakin cocugunuzu baska cocuklarla kiyaslamayin. Her cocugun kendi temposu vardir. Biri 1 ay erken baslar oburu 1 ay gec baslar. Hatta gecenlerde tandigim biri demistiki, kizim emeklemeden yurumeye basladi. Cok sasirmistim, ama boyle durumlarda oluyor. Siz hic uzulmeyin, cunku bir de bakmissniz ki kizim evin icinde pat pat yuruyor!! Zaman cok cabuk geciyor. Ama sizi de cok iyi anliyorum. Hollandadan sevgiler!

    YanıtlaSil
  11. Canım benim yeğenimde aynı o şekildeydi...
    İsteyince yapıyor istemeyince asla asla yapmıyordu...
    Dr götürmüştük ama yapı dan kaynaklanıyormuş kafana takma inşlhh bir şey çıkmaz...
    Ellerine sağlık tatlı çok farklı oollmuş...

    YanıtlaSil
  12. sahane gorunuyor ellerine saglik canimm...biz pinpirikli anneler herseyde acele ediyoruz bende oyleydim:PP

    Sukurki sorun yokmus canim icin rahat olsun...

    YanıtlaSil
  13. slm canım tatlı süper duruyor ellerine sağlık çok öptüm

    YanıtlaSil
  14. canım sakın üzülme benim kızda aynı seninki gibiydi 10 aylık basmaya başladı tam yaşına girdiği 5 ağustosta emeklemeye başladı şu anda 15 aylık 1 haftadır yerden kendi kendine kalkıp 2- 3 saniye ayakta durabiliyor..bende önceden çok takıyordum kafaya benimki 8 aylık doğduğu içinmi diyordum herşeyi bu kadar geç oluyor ama artık takmıyorum geç oluyor ama sonunda oluyor yani hiç acele etme geç olsun da güç olmasın şimdiki bebekler biraz tembel galiba :)

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un