GÖBETE
İyiki tanımışım,iyiki birşeyler paylaşmışım dediğimiz insanlar vardır hayatımızda.Benim için çok değerli olan sevgili İlknur ablacığım'da yıllar önce yemiş ve çok beğenmiştim.Daha sonra misafir sofralarımda sık sık yerini aldı Göbete.Aslında perde pilavı da denilebilir ama tarifi biraz değişik. Canımın içi, gönültadım Haticem (örgüçantam) ve dünya tatlısı Nuray ablacım (gizlihazinelerim) bana geldiklerinde yapmıştım,sanırım yaz başıydı.Tarifini paylaşmak bir türlü kısmet olmamıştı. Nuray ablacım tarifini istiyorum diye cbox'a yazınca,hatırladım.Tozlu raflardan fotosunu indirme zamanın geldiğini anladım :)) Haydi buyrun...
Malzemeler
- 4 yufka
- 2 tavuk göğüs eti
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
- Pilavı için
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı yada siz hangi yağı tercih ediyorsanız.
- 2 su bardağı tavuk suyu
- tuz,karabiber.
Yapılışı
Öncelikle tavuk etlerimizi haşlayalım ve haşlanan etlerimizi iri parçalara ayıralım.
Pirincimizi elimizi biraz yakacak sıcaklıkta tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.Yağımızı pilav tenceresine alıp eritelim ve pirincimizi ekleyelim 2-3 dakika kadar kavurup tuzunu,karabiberini ve 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Fırın kabımızı yağlayalım 1.yufkayı fazla parçaları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirip,yufkanın fırın kabının içinde kalan taraflarını fırçayla çok fazla olmamak kaydıyla yağlayalım sonra 2. 3. ve 4.cü yufkalara da aynı işlemi yapalım,içine hazırladığımız pilavı yerleştirelim,pilavın üzerine iri parçalara ayırdığımız tavuk etlerini dizip 1.yufkanın dışarı sarkan kısımlarını yağlayıp kapatalım,sonra sırasıyla diğer yufkalarımızı yağlayıp yağlayıp kapatalım,en üstünüde yağlayıp 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not : Tavuk göğüs eti yerine,kişi başı 1 tavuk butu haşlayıp koyabilirsiniz.Kuş başı et koyabilirsin.
Resimde gördüğünüz gibi üzeri düzgün olsun isterseniz aynı ebatlarda başka bir fırın kabında hazırlayıp ters çevirebilirsiniz ama bu kez etlerinizi pilavın üzerine değil altına koyun ki servis sırasında etler üstte olsun.
Afiyet olsun
Immm süper görünüyor. Ellerine sağlık. Klasik pilav servisi etmekten bıkınca bu şekilde yapabilirim. Tarifin için teşekkürler. Hayırlı cumalar...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilne olduğunu ben bilmiyorum ama eline sağlık nurşenim:)
YanıtlaSilselam bende beklerıl
YanıtlaSilGobeteyi ben de cok ii bilirim ,cok yedim ama kendim yapmak daha kismet olmadi,Tatarlar cok yapar die biliorum.Ellerine saglik nursen abla.ii hafta sonlari:))
YanıtlaSilÇok albenili gözüküyor, sade bir sofrayı ziyafet sofrasına dönüştürecek bir tarif, sevgiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık nurşencim nefis bir tarif....sizlere afiyet olsun.iyi hafta sonları diliyorum.sevgiler...
YanıtlaSilCanım hep merak ediyorum tadını ellerine sağlık mutlu hafta sonları...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
YanıtlaSilçok güzel bir tarif..ellerine sağlık...
YanıtlaSilTek kelimeyle harika bayıldım.Ellerinize sağlık..Mutlu Kalın.
YanıtlaSiltarıfım yayında pdcs-50 ıcın al lutfen
YanıtlaSilHer zaman yapılırken sabırsızlıkla beklediğim bir tat,ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım..Tarifi yayınladım:)Alabilirsin:)Sevgiler..
YanıtlaSilNurşencim ne kadar güzel anlatmışsın:)mutlaka deneyeceğim listeme aldım canım .sanıyorum ki börek dilimi gibi kesiliyor.
YanıtlaSilellerine sağlık,
kocaman öptüm canım..
slm davetin için teşekürler katılmektan çok mutlu olurum ama ilk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum yardımını beklerim.
YanıtlaSildaverin icin tesekkür ederim tarifim yainda alabilirsin canim
YanıtlaSilgobeteyi ilk defa görüyorum tadini merak ettim eline saglik
merhaba tarifim yayında kolaylıklar canım
YanıtlaSilCanım bana uğrarsan tarifim var...
YanıtlaSilSevgiler...