Salı, Şubat 23


ÇİKOLATALI CHEESCAKE



Daha önce bir kaç kez denemiştim ve beğenerek yemiştik.Arkadaşlarım için günümde de  yaptım.Büyük bir beğeni topladı,tarifi isteyene de siteye bakıp alırsınız diye vermedim  :)  Çok geciktirmeden paylaşmak istedim.Gülay hanımcım tarifim sana :))  cheescake yapınca benide çağırmayı unutma :)) 
Bu tarifimi  P.D.Ç.S.E ‘nin evsahibi  estergonyeşil’e gönderiyorum,arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
2 paket burçak bisküi
100 gr. tereyağı yada margarin
400 gr labne peyniri
200 gr.krema
1 su bardağı şeker
4 yumurta
5 tatlı kaşığı nişasta
1 vanilya
Üzeri için : 120 gr.bitter 1 su bardağı krema.
Yapılışı
Önce bisküilerimizi rondodan geçirip un haline getirelim,erittiğimiz yağımızla iyice karıştırıp, tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımızın altına ve yanlarına elimizle bastırarak yayalım ve buzdolabına koyalım.
Ortaboy bir cezveye bir su bardağı kremamızı dökelim ve ocağa alalım,kaynama noktasına gelince içine bitter çikolatamızı kırıp ara ara karıştırarak eritelim. 
Kremayı, labne peynirlerini ve şekeri çukur bir kaba alıp çırpalım,yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.Yumurtaları karıştırınca mikseri bırakalım ve kaşıkla karıştırarak nişastayı ve vanilyayı ekleyelim, ( kekimizi kalıba dökmeden önce,karıştırma kabının içindeyken tezgaha bir kaç kez vurun,bu kekin içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını ve pişerken kekin çatlamasını önleyecek) 1 çay bardağı kadarını ayırıp geri kalanını bisküi kapladığımız kalıba dökelim. Ayırdığımız kek hamuruna 2 yemek kaşığı kadar hazırladığımız çikolata sosundan döküp karıştıralım ve kalıptaki kekin üzerine döküp kürdanla şekiller yapalım.( çok karıştırmayın,yoksa renkler birbirine girer) Fırını 160 dereye ısıtalım ve kekimizi yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirelim.Piştikten sonra soğuyana kadar fırından çıkarmayın ve pişen cheescake inizi bir gece beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun 

5 yorum:

  1. Nefis görünüyor cikolatali hic yememistim ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. canım bende dün özsütte frambuazlı chesscake yedim ve aşık oldum.dünden beri tarif aryorum.aslında çikolatalı yiyiecekti kalmamıştı.senden bakıp yaparım artık.ellerine sağlık.gerçekten harika bir lezzet

    YanıtlaSil
  3. 74 numara ile yayınladım güzel tarifi çok güzel ellerine emeğine sağlık. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  4. ama haksızlık bu öyle değil mi:(((

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık chesscake harika görünüyor.Bütün tariflerinizi ilgiyle takip ediyorum.Bende bloğuma sizleri beklerim.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un