YALANCI KALAMAR
Sizi bilmem ama ben pek severim kalamar kızartmasını.Yok yok evde yapamam tabii :) dışarda yemek yerken mutlaka isterim.Bu da başlıktada yazdığım gibi yalancısı zaten he he :) Kalamarın yalancısı nasıl mı olur ? Ben ilk yaptığımda malzemesini söylemedim eşime, 'temizlenmiş kalamarı nerden buldun,aldın da sen mi temizledin ' gibi sorulara maruz kalmıştım.Sonunda dayanamayıp söylediğimde inanamadı. Malzemesini okuyunca şaşıracaksınız ama çok lezzetli bir şey oluyor,çerez niyetine yeniyor bizde.
Malzemeler
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz,
- Kızartmak için sıvıyağ
- Üzerine : 1 yemek kaşığı süzme yoğurt,1 yemek kaşığı mayonez.
Yapılışı
Yumurtayı bir kaseye kıralım,1 yemek kaşığı unu ekleyelim,tuzunu ilave edelim biraz su ilavesiyle boza kıvamına getirelim.
Soğanlarımızı yuvarlak şekilde dilimleyelim ve halka halka ayıralım.Ayırdığımız soğan halkalarını unlu yumurtalı harca batırıp kızdırdığımız yağda kızartalım.
Süzme yoğurt, mayonezi karıştıralım ve kızarmış soğan halkalarımızı batırıp yiyelim.
Afiyet olsun
merhaba arkadaşım nasılsın yalancısıda olsa tarif güzel aldım denicem ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çıtır çıtır imkan olsa tabağı alıp kaçardım çok
YanıtlaSilöpüyorum...
çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilMutlaka deniyeceğim bir tarif..
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun..
Sevgiler.
ellerine saglik nursen abla.hic denemedigim bisey merak ettim:)))
YanıtlaSilKalmara alerji var,bana çok iyi geldi,hemen yapayım.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.SEvgilerrrrrr...
YanıtlaSil