Çarşamba, Mart 17


YALANCI KALAMAR 


Sizi bilmem ama ben pek severim kalamar kızartmasını.Yok yok evde yapamam tabii :) dışarda yemek yerken mutlaka isterim.Bu da başlıktada yazdığım gibi yalancısı zaten he he :) Kalamarın yalancısı nasıl mı olur ? Ben ilk yaptığımda malzemesini söylemedim eşime, 'temizlenmiş kalamarı nerden buldun,aldın da sen mi temizledin ' gibi sorulara maruz kalmıştım.Sonunda dayanamayıp söylediğimde inanamadı. Malzemesini okuyunca şaşıracaksınız ama çok lezzetli bir şey oluyor,çerez niyetine yeniyor bizde. 
Malzemeler

  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz,
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Üzerine : 1 yemek kaşığı süzme yoğurt,1 yemek kaşığı mayonez.

Yapılışı
Yumurtayı  bir kaseye kıralım,1 yemek kaşığı unu ekleyelim,tuzunu ilave edelim biraz su ilavesiyle  boza kıvamına getirelim.
Soğanlarımızı yuvarlak şekilde dilimleyelim ve halka halka ayıralım.Ayırdığımız soğan halkalarını unlu yumurtalı harca batırıp kızdırdığımız yağda kızartalım.
Süzme yoğurt, mayonezi karıştıralım ve kızarmış soğan halkalarımızı batırıp yiyelim.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. merhaba arkadaşım nasılsın yalancısıda olsa tarif güzel aldım denicem ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık çıtır çıtır imkan olsa tabağı alıp kaçardım çok
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Mutlaka deniyeceğim bir tarif..
    Ellerine sağlık afiyetler olsun..

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik nursen abla.hic denemedigim bisey merak ettim:)))

    YanıtlaSil
  6. Kalmara alerji var,bana çok iyi geldi,hemen yapayım.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.SEvgilerrrrrr...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un