PROFİTEROL
Tarifimi 57 .P.D.Ç.S. etkinliğinin ev sahibesi sevgili hümeyra arkadaşıma gönderiyorum.
Malzemeler ( hamuru için)
- 125 gr.margarin
- 1.5 su bardağı su
- 8 çorba kaşığı un
- 5 yumurta
- bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 lt. süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 kaşık un
- 50 gr.margarin
- Yarım lt.süt
- Yeteri kadar şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- 100 gr.bitter çikolata
Üzerine sos (2)
- 1 su bardağı krema
- 150 gr.bitter çikolata
Yapılışı
1.AŞAMA : Su,margarin,şeker ve bir tutam tuzu tencereye koyarak kaynatın.Kaynayan suya unu ilave edin,tahta kaşıkla şeffaflaşana kadar pişirin ve ılımaya bırakın.Ilık hale gelen hamura yumurtaları tek tek kırarak yedirin ve yağlanmış fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bırakın.170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
2.AŞAMA : Beyaz krema için margarin hariç bütün malzemeyi soğuk sütün içine atıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin ( kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişmesi yeterli olacaktır) ocaktan almaya yakın margarini ekleyip karıştırın.Margarin eriyince ocaktan alın ve pişmiş olan prefiterollerin içine isterseniz enjektör yardımıyla sıkın yada hamurların ortasını kesip bir kaşık ile krema koyun ve servis tabağına yada resimdeki gibi kağıtların içine alın.
3.AŞAMA : Kakaolu sos hangisini isterseniz onu kullanın,bana göre lezzet açısından ikiside nefis.Bence hangisinin yapılışı size kolay gelirse onu yapın :)
1.Sos için margarin ve bitter çikolata hariç diğer malzemeleri soğut sütün içine atıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin,ocaktan almaya yakın margarini ve bitter çikolatayı ekleyin.
2.Sos için 1 su bardağı kremayı cezveyle ocağa alın,kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve bitterleri içine kırıklayın,karıştırarak eritin ve profiterollerinizin üzerine dökün.
Afiyet olsun
1.Sos için margarin ve bitter çikolata hariç diğer malzemeleri soğut sütün içine atıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin,ocaktan almaya yakın margarini ve bitter çikolatayı ekleyin.
2.Sos için 1 su bardağı kremayı cezveyle ocağa alın,kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve bitterleri içine kırıklayın,karıştırarak eritin ve profiterollerinizin üzerine dökün.
Afiyet olsun
Çok güzel görünüyor. Gerçekten güzel görünüyor ki daha tarifi izlediğim bloglarda görür görmez tıkladım geldim. Meğer bu da etkinliğime gidiyormuş :) Gelmişken alıp gidicem tarifinizi.
YanıtlaSilProfitrolü hiç yapmadım ama çokta hoş bir tatlı özellikle çocuklar için.Elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım harika görünüyor.Ben uzun zamandır çikolata yiyemiyorum alerjim olduğu için lütfen benim için yiyin:)))Sevgiler..
YanıtlaSilprofiterolu hiç denememiştim ama lezzetide görüntüsü gibi güzelse denemeye değer ellerinize sağlık selamlar
YanıtlaSilbiraz zahmetli ama nefis bir tat.afiyetler olsun
YanıtlaSilcanım sevgili naileye tarif için sana da yayınladığın için teşekkürler.
YanıtlaSiltarifine malzemelere bir göz at unu iki kez ayrı ölçülerde yazmışsın sanırım biri farklı bir malzeme
öpüyorum.
Canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilprofiterolu ben de cok sewerim,cok ugrastirici ama leziz:))yapanin ellerine saglik...
YanıtlaSil