Perşembe, Mayıs 20


GÖKKUŞAĞI BÖREK

Bu böreği blogcu bir çok arkadaşım yaptı,sevgili arkadaşım Aslı'cımda görmüş ve uzun zaman önce bende denemiştim ve ailecek çok beğendik.Şimdi yufkayı görünce kızlar 'anne gökkuşağımı yapacaksın' diye soruyorlar :) Gerçekten çok güzel bir tat,denemeyenler varsa işte tarif.
Malzemeler
-6 yufka
-3 yumurta
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
1.harç için :
-Yarım kg. ıspanak
-2 adet kuru soğan
-3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 çay kaşığı reyhan,tuz,pulbiber
2. harç için :
-4-5 adet haşlanmış patates
-2 orta boy kuru soğan
-1 tatlı kaşığı nane,tuz,pulbiber
3.harç için:
-3-4 adet patlıcan
-2 ortaboy kuru soğan
-Tuz,pulbiber
4.harç için :
-Yeteri kadar beyaz peynir
Yapılışı
 1. harç için,ıspanağı doğrayalım ve iyice yıkayalım.Tavaya aldığımız 3-4 yemek kaşığı sıvıyağda ince kıydığımız soğanları soteleyelim ve ıspanağımızı ekleyip kavuralım.Tuz,pulbiber ve reyhanı ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
2. harç için,haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim.Tavaya aldığımız 3-4 yemek kaşığı yağda soğanlarımızı soteleyip nane,pul biber,tuzunu ekleyip rendelediğimiz patatesleri ekleyip 1-2 dakika kavuralım ve ocaktan alalım.
3.harç için,soğanlarımızı 3-4 yemek kaşığı yağda soteleyip,küçük doğradığımız patlıcanları,tuzunu ve pulbiberini ekleyip kavuralım ve ocaktan alalım.
4.harç için,beyaz peynirimizi rendeleyelim.
Çukur bir kapta 3 yumurta,1,5 su bardağı süt,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvıyağı karıştıralım,yufkamızın birini tezgaha serelim ve hazırladığımız sostan (yufkalarımızın hepsine süreceğimiz için,sosomuzu göz kararı ayarlayalım)  sürüp ıspanaklı harcımızı yufkaya yayalım ve rulo yapalım,kenara alalım.2. yufkayı serip sostan sürelim ve patatesli harcımızı yayıp rulo yapalım.Aynı şekilde 3.yufkaya sos ve patlıcanlı  harç,4.yufkaya sos ve rendelenmiş beyaz peynirimizi  yayıp rulu yapalım.5.yufkamızı tezgaha serip sos sürelim,üzerine 6. yufkayı serelim ve sos sürelim.Harç koyup rulo yaptığımız yufkalarımızı,sos sürdüğümüz yufkalarımızın uç kısmına üst üste koyalım ve hepsini birlikte büyük bir rulo şeklinde saralım,ortadan ikiye keselim,tepsiye alalım ve buzdolabından bir gece bekletelim.
Buzdolabından böreğimizi çıkaralım ve kesme tahtasının üzerine alalım,1 parmak kalınlığında dilimleyelim ve tepsiye alalım.175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun  

3 yorum:

  1. benimde denemeyiçok istediğim bir börek.nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok nefis görünüyor..ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. biraz değişik bir sarma şeklini de ben yapmıştım. çok lezzetli, ama sizinki güzel görünüyor. eminim tadı da güzeldir. elinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un