SOSLU TAVUK
MALZEMELER
6 adet baget (ben tüm tavuğu parçaladım)
3-4 adet patates
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Tavuğu parçalayıp iyice yıkayalım ve tencereye koyalım,üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle yarı kıvamda haşlayalım.15 dakika sonra soyup,ufak doğradığınız patatesleri ilave edelim .Tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice pişirelim.Diğer tarafta 2 yemek kaşığı unu 2 su bardağı su ile karıştırın ,yumurta sarısı ve bir limon suyunu da ekleyerek kaynamakta olan yemeğe döküp,karıştıralım.Eğer fazla koyulaşırsa biraz daha su ilave edin.
Afiyet olsun
nurşencim benim çok sık yaptığım bir yemektir.hem kolay hem sağlıklı.ellerine sağlık.çok çok öptüm gülüm
YanıtlaSilnefisssss bende yapıyorum ve çok seviyoruz. ellerine sağlık gönültadım . sevgiler
YanıtlaSilŞifalar afiyetler olsun ...
YanıtlaSilEllerınıze sağlık..
Sevgiler..