YALANCI EV BÖREĞİ
Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru (1 kg. 10 paket )
- 2 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 şişe maden suyu
- İç harcı için : beyaz peynir,yarım demet maydanoz
- Milföylerimizin 5 tanesini,yağladığımız fırın tepsimize döşeyelim.Fırın tepsilerini 5 milföy genelde tam kaplamıyor,milföy hamurlarımızı çok az açarak tepsiyi tamamen kaplamasını sağlayalım.
- Yufkamızın birini buruşturarak milföylerimizin üzerine koyalım.
- 1 çay bardağı sıvıyağımızın yarısını yufkamızın üzerine serpiştirelim.
- Peynirimizi rendeleyelim,maydanozumuzuda doğrayıp karışıralım ve yufkamızın üzerine yayalım.
- Peynirin üzerine diğer yufkayıda buruşturarak koyalım ve kalan sıvı yağımızı serpiştirelim.
- Kalan 5 adet milföy hamurunuda biraz açalım,ikinci yufkanın üzerine serelim ve istediğimiz gibi dilimleyelim.
- 2 yumurtayı derin bir kaba kıralım çırpalım,2 şişe sodayıda ekleyelim ( sodayı yavaş yavaş ekleyin, köpürüyor )
- 3-4 saat dinlendirip,175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hayırlı cumalar. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilGUZEL GORUNUYORR
YanıtlaSilYalanını sevsinler:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim nefis görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık tam 5 çaylık
YanıtlaSilcanım nurşenim börek harika görünüyor,gece gece canım çekti,ellerine sağlık,ziyaretini beklerim,sevgiler...
YanıtlaSil