Cuma, Temmuz 17

BEZELYELİ PİLAV



Malzemeler
  • 2 su bardağı prinç
  • yarım çay bardağı şehriye
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Ön hazırlık olarak pilavımızın 2 su bardağı pirincini sıcaklığını hissedeceğimiz derecede olan tuzlu suda 20-25 dakika kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.
Tenceremize yağlarımızı koyup eritelim ve şehriyemizi ekleyerek kavurmaya başlayalım, şehriyeler pembeleşince prinçimizi ekleyelim,tuzunuda atıp bir iki dakika kavuralım ve 2 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyelim ( ayrıca şehriye miktarı olan yarım çay bardağı kadar suyuda ekleyelim ) Pilavımızı sade yapacaksak 1 e 1 ölçüde su kullanmalıyız.Üzerine 1 çay bardağı bezelyeyide ekleyip kısık ateşte prinçler göz göz olana kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerine bir kağıt havlu kapatarak dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. günaydın
    o harika blog yarışması bir kandırmaca
    farkedenler hemen logoyu kaldırdı
    sen bilirsin genede
    hemşerim olduğunu görünce bi uyarayım dedim.
    güzel tariflerinden dolayı kutlarım
    selamlar...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un