TAVA BÖREĞİ
malzemeler
- 2 adet yufka
- peynir (ben lor kullandım)
- maydonoz
- 1 fincan süt (bayatlamayı engelliyor hemde lezzet katıyor.)
- yarım fincan sıvı yağ
Süt,yağ ve yumurtayı (isteyen azıcık tuz atabilir) iyice çırpalım.Teflon tavayı fırçanın ucunda az bir yağla yağlayıp,yufkanın birini teflon tavadan az taşacak şekilde serelim. Serdiğimiz yufkaya hazırladığımız sütlü karışımdan fırça ile sürelim, üzerine kalan yufkaları parça parça serpip aralarına yine karışımdan koyalım, sonra maydonozlu loru (ben biraz pul biber de ilave ettim) içine yaydım üzerine yine yufka parçaları koyup karışım serpip kenarlardan taşanları üste doğru kapatıp tamamlıyoruz.normal ateşte tavanın ağzını kapatıp pişiriyoruz alt pişince tepsi yardımıyla çevirip diğer tarafını pişirelim ,işte bu kadar böreğimiz hazır.Çok kısa sürede hazırlanan ve hafif olan böreğimizi kahvaltı yada çay yanına ikramlık yapabiliriz .İç malzemeyi isteğe göre değiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Canım Oğluşum gitti kendisi balıkkesirde asteğmen (12 aylık)olarak yapıyor ,onlar devlet memuru gibi mesai yaptıkları için haftasonları izinliler izmir de yakın olunca sık geliyor bu hafta sonu yine gelecek:))
YanıtlaSilBu yüzden bana hiç askere gitmiş gibi gelmedi:))
rabbim hepsine özelliklede aylarca ev görmeyenlerin yanında olsun.
Börek harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler.
ellerine sağlık canım özellikle ramazanda sahur için sık yaptığım bir börek hem kolay hen hafif maklubeyi özel yemek davetlerinde denemeni tavsiye ederim çok beretli ve güzel değişik bir yemek sevgiler canım
YanıtlaSil