Salı, Temmuz 14

TAVA BÖREĞİ

Sevgili arkadaşım Hatice'nin,lezzetli bir tarifi daha.Kendisine ait olan örgüçantam sitesine gitmek için burayı ,buradaki diğer tariflerinide görmek için burayı tıklayın.
malzemeler
  • 2 adet yufka
  • peynir (ben lor kullandım)
  • maydonoz
  • 1 fincan süt (bayatlamayı engelliyor hemde lezzet katıyor.)
  • yarım fincan sıvı yağ
yapılışı
Süt,yağ ve yumurtayı (isteyen azıcık tuz atabilir) iyice çırpalım.Teflon tavayı fırçanın ucunda az bir yağla yağlayıp,yufkanın birini teflon tavadan az taşacak şekilde serelim. Serdiğimiz yufkaya hazırladığımız sütlü karışımdan fırça ile sürelim, üzerine kalan yufkaları parça parça serpip aralarına yine karışımdan koyalım, sonra maydonozlu loru (ben biraz pul biber de ilave ettim) içine yaydım üzerine yine yufka parçaları koyup karışım serpip kenarlardan taşanları üste doğru kapatıp tamamlıyoruz.normal ateşte tavanın ağzını kapatıp pişiriyoruz alt pişince tepsi yardımıyla çevirip diğer tarafını pişirelim ,işte bu kadar böreğimiz hazır.Çok kısa sürede hazırlanan ve hafif olan böreğimizi kahvaltı yada çay yanına ikramlık yapabiliriz .İç malzemeyi isteğe göre değiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Canım Oğluşum gitti kendisi balıkkesirde asteğmen (12 aylık)olarak yapıyor ,onlar devlet memuru gibi mesai yaptıkları için haftasonları izinliler izmir de yakın olunca sık geliyor bu hafta sonu yine gelecek:))
    Bu yüzden bana hiç askere gitmiş gibi gelmedi:))
    rabbim hepsine özelliklede aylarca ev görmeyenlerin yanında olsun.

    YanıtlaSil
  2. Börek harika görünüyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. fatma48-hazanyagmuru414 Temmuz 2009 18:34

    ellerine sağlık canım özellikle ramazanda sahur için sık yaptığım bir börek hem kolay hen hafif maklubeyi özel yemek davetlerinde denemeni tavsiye ederim çok beretli ve güzel değişik bir yemek sevgiler canım

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un