Çarşamba, Eylül 2

AHUDUDULU YAŞPASTA
OĞLUŞUMUN DOĞUM GÜNÜ PASTASI
KIZLARIMIN KREŞİ :)

Canım arkadaşlarım,şükür kavuşturana vallahi :) Şu bir kaç gündür hem bilgisayarımı hem sizleri çook özledim veee çok yoğundum.Yaklaşık bir haftadır ikizlerim için kreş telaşı içindeyiz. Aslında öyle çok kreş dolaşmadık ama yine de kafamızı meşgul etti.Neyse şimdi geçelim pasta tarifimize.

Pastaban için

4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Kreması için
4 su bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 vanilya
50 gr margarin
İçine ve üzerine : 1 küçük kase ahudu yada çilek.arzunuza göre muz.
Yapılışı
1.AŞAMA : Kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpalım,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve yağlayıp un serpiştirdiğimiz fırın kabımıza dökelim.175 derecelik fırında pişirelim.
2.AŞAMA : Kremamız için sütü tencereye alalım yumurta,un,nişasta,şeker ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başlayıp kıvam alınca şekerini kontrol edelim ben çok keskin tat sevmediğim için bu ölçüdeki şeker miktarı size az gelebilir.Margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.Ocaktan alalım.
3.AŞAMA : Pişirdiğimiz kekimizi kalıpdan çıkaralım.Ortadan ikiye yada üçe bölelim,kekimizin bir parçasını servis tabağına alalım,1 çay bardağı ılık süte bir çay kaşığı nescafe karıştıralım (çilek yada ahududu reçeli varsa 1 çay bardağı sulandırıp onunla ıslatabiliriz) ve üzerine bir miktar gezdirerek ıslatalım,üzerine kenarda beklettiğimiz ılınmış kremadan dökelim, kremanın üzerine ahududu (frambuaz)çilek yada muz dilimleri dizelim.ikinci parçayıda kremanın üzerine koyalım ve tekrar krema döküp son kek parçasınıda koyup dinlenmesi için buzdolabında 2-3 saat kadar bekletelim.
4.AŞAMA : 1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantimizi yapalım ( krem şantinin kıvamının yoğun olması için 1 su bardağı süt kullanıyoruz).Krem şantiden üzerini bir miktar ayıralım ve sarı renk gıda boyasından kürdanın ucuyla boya atıp karıştıralım.Dinlenen pastamızı dolaptan çıkartalım,üzerini beyaz krem şanti ile kaplayalım,sarı renk şanti ile süslemeler yapalım. Pastamızın süsleme işlemi bitince buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirelim.
Afiyet olsun.

KIZLARIMIN KREŞİ
ÖZEL YAĞIZ ANAOKULU



Dün sabah gittik,gittik diyorum çünkü ben ve küçük kızım feyzada ikizlerle birlikte gittik.Yok yok bizler kreşe başlamadık :)) alıştırma süreci bir iki gün böyle olacak diye konuştuk.Daha doğrusu kreşimizin sorumlusu ve sahibi Dilek abla bizi yönlendirdi. Dün öğlen geldik eve kızlar 'neden geldik ama biz çok az kaldık, yemek bile yemedik kreşte 'diye söylendiler biraz :) Bu gün sabah gittik bıraktık,öğlen yemeklerini yediler ve öğlen servisle öğretmenlerinin refakatinde geldiler.İşte bu gün öğlen itibariyle kreş maceramız resmen başlamış oldu.Yarında öğlen uyku uyuyacaklar sanırım,uykudan sonra gelecekler,bir sonraki gün tam gün olur belki.Aşama aşama kreşte kalış saatlerini uzatıyorlar,çocukta anne ve babasından koparılmış duygusu oluşmuyor.İkiz oldukları için biz uyum sorunu pek yaşamadık. aman aman dilimi ısırayım :) maaşaallah,maaşaallah :) Kreşimize gelince üyesi olduğum ikizlerankara@yahoogroups.com dan maillerden tanıştığımız ve hayatın yoğunluğundan yüzyüze görüşemediğimiz sevgili Ayşegül arkadaşımın tavsiyesi ile bulduk, Ayşegül arkadaşımın oğlu YAĞIZ ANAOKULU ndan bu sene ilkokula geçiş yaptı ve ikizleride kreşe yeni başladı.Kendisine çok teşekkür ediyorum.Kreşimiz bir harika T.C.Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Hijyen ve temizlik çok iyi, çocuklar yaşlara göre guruplandırılmış,her 8-10 çocuğa 1 öğretmen düşüyor,öğretmen kadrosu yetkin ve eğitimli.
Kreşimizin sahibesi Dilek abla (abla diyorum çünkü konuşmaya başladığınız andan itibaren o samimiyeti ve yakınlığı hissediyorsunuz) ve Belma hanım ( hamile kendisi :) Allah sağlıcakla yavrusunu kucağına almayı nasip etsin) her ikiside ve isimlerini şu an hatırlayamadığım diğer öğretmenlerimiz hepside harika insanlar.Allah onlara kolaylık,sağlık ve sabır versin.

14 yorum:

  1. Canım oğluşuna mutlu huzurlu sağlıklı bir ömür diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. nice sağlıklı güzel yıllara canım küçük beyin doğum günü kutlu olsun kızların kreşi hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  3. önce oğlumuzun yeni yaşı kutlu olsun hayırlı ve sağlıklı ömürlerolsun kızların da kreşi hayırlı olsun ilk adım hayata mucadele başladı onlar daha farkında değiller kolay gelsin ğüzel ğünblere inşallah

    YanıtlaSil
  4. oğluşuna uzun ömürler dilerim nice senelere sağlıkla

    YanıtlaSil
  5. oğluşunun yeni yaşı kızlarının yeni kreşi hayırlı olsun canım

    YanıtlaSil
  6. Olaylar ardarda gelişmiş :) öncelikle oğlunun doğum günü kutlu olsun, sağlıklı mutlu nice yıllara. Bugün benim kıızda yazdıkdık anaokuluna bakalım nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
  7. canım hakkınızda hayırlısı olsun sevındım bak işlerını toparlamışın aklındakı soruları halletmşin olsun saglıkla kal

    YanıtlaSil
  8. teyzesinin şekerleri okulada başlamışlar onlar da sen de çok rahat edeceksin. bir yaştan sonra anneler evde yetemiyoruz çocukları oyalamaya. arkadaşlarıyla eğlenirler. .
    canım okulu öyle güzel anlatmışsınki kampanya yapsalar böyle tanıtım yapamazlar:))) harikasın.

    etkinliğin evsahipliği bende. sen de tanıtımını yaparak blogundan katılabilirsin.

    YanıtlaSil
  9. canım oğluşuna nice yıllara, ikizlerin okulu da hayırlı olsun, pasta çok güzel eline sağlık

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  10. ikzlerin kreş hayırlı olsun oğlumuzada hayırlı sağlıklı uzun ömürler inşallah....

    bazlamamda bi harika oldu tekrar teşkler tarif içn canım

    YanıtlaSil
  11. oğluşuna iyi seneler.benim oğluda ilk kez kreşe gidecek.heyecanlıyım baya.iyi olur herşey çocukarımz için canım

    YanıtlaSil
  12. oğlunun doğum günü kutlu olsun daha nice yaşlara...pasta nefis görünüyor ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  13. nice yaşlara Allah hayırlı uzun ömürler versin iyi geceler

    YanıtlaSil
  14. Sayfanızı ilk defa ziyaret ettim arkadaşımın sayfasında gördüm Allah oğlunuza hayırlı seneler nasip etsin kreş resmini görünce ay bizim ordada Yağız var dedim bide bakdımki siz Ankara Dikmendeymişsiniz bende Dikmende oturuyorum çok sevindim :) para bulmuş gibi oldum derler ya :) ellerinize sağlık sayfanız çok güzel

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un