Cuma, Aralık 16


HAMUR KIZARTMASI

Hepinize selamlar,Pazartesi hafta başı olduğu için nasıl sıkıcı geçerse Cuma günleride bir o kadar keyifli geçer nede olsa hafta sonuna giriyoruz,ailecek keyifli kahvaltılar yapılır,hafta sonuna planlar yapılır  hatta bu planların içinde hafta sonu menüsü bile vardır.Bu haftayı pek bi yoğun geçirdim ben,dün kahvaltı günümüz vardı.Evet kahvaltı dündü ama hazırlık daha önceden başlamıştı, canlarım boluda özel yaptırdığım tereyağla birlikte bazlamayı çok severler çarşamba günü onlar için bazlama yaptım,perşembe günü aşure,limonlu mereng ve peynirli tuzlu kek yapıp akşamdan kahvaltılıkları da hazırladım.Dün canlarımla birlikte güzel sohbetler ve kahkahalar eşliğinde süper bir kahvaltı yaptık.Canım arkadaşım Safişimin yakışıklı oğlunun doğum günü 1 Ocak ama tamda yılbaşı ertesi olduğu için hep zorlanırdı bu sene erken yapma kararı almışlar,doğum gününü bu gün kutlayacaklarmış ve 2 tane pasta yapmamı istedi,düşündüm yetiştirebilirmiyim diye,çünkü kahvaltı günü deyip geçmemek lazım akşam üzeri saat 4.30 a kadar oturduk, ama arkadaşımı geri çevirmem söz konusu olamayacağı için okey dedim.Daha önceden haberim olmadığı için evdeki ve eldeki imkanlarla gece 2 gibi pastaları hazır ettim ama yatağa nasıl yattım bilmiyorum bile :) Daha sonra fotolarını paylaşacağım.Ve bu gün Ankaralı blog yazarı arkadaşlarla bir buluşma ayarladık,aslında yesilsalata.com ümmühanla görüşecektik, gelmek isteyen olursa diye diğer arkadaşlara da haber verdik,ümmühancım hamile ha bu gün ha yarın bebek geliyor :)   hafta içi olduğu için bir çok arkadaşım gelemiyor ama onlar için bir günde hafta sonu buluşması ayarlayacağız.Şu an için kimlerin gelebileceğini tam olarak bilmiyorum,tamamen sürpriz  :) Fakat bu toplantıları daha sık düzenlemek,kaynaşmak ve birbirimizden feyz almamız lazım :) ufaktan bir heyecan var içimde, arkadaşlarımla görüşeceğim birde kim gelecek heyecanı sanırım.Bakalım gidip göreceğiz,şimdiden çok güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.
Hamur kızartmasının hamuruyla Boluda gaygana yapılır ama öyle güzel bir hamurdur ki şimdiki tarifteki gibi bol yağda kızarır, buradaki gibi yağda kızarır,bazlaması olur yada buradaki gibi böreği olur.Hamurun yapımında yoğurt yerine genelde yoğurt suyu kullanılır,Boluda süzme yoğurt kullanılır ve süzülen suyu atılmaz.Bende evde yoğurt yapıp süzdürüyorum ve suyunu kavanoza koyup saklarım.Ama yoğurtlada aynı hamuru elde edebiliyoruz. Yapılışı kolay ama tadı doyulmazdır. Denemenizi öneriyorum ve hemen tarife geçiyorum.
 MALZEMELER
1 yumurta
3 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 su bardağı yoğurt,
tuz,yeteri kadar su,
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Derin bir kap içine aldığımız unun içine yoğurt,karbonat ve yeteri kadar tuzu ekleyip yoğuralım.Elimize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur olsun, hazırladığımız hamuru 10 dakika dinlendirelim.Diğer tarafta   kızartma tenceresine sıvı yağ koyup ocağa alalım.Hamuru tezgahta yarım mm. kalınlığında açalım,isterseniz yuvarlak isterseniz kurabiye kalıplarını kullanarak hamurdan parçalar çıkaralım ve kızgın yağa atalım,iki tarafınıda kızartıp havlu peçetenin üzerine alalım.Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri dökelim.
Afiyet olsun


3 yorum:

  1. merhaba arkadaşım nasılsın sabah sabah yine döktürmüşsün bende hafta son a sonu yaptım. bizim evde sadece kahvaltı haftasonudur

    YanıtlaSil
  2. çok severim:) bende dün kahvaltıya gelen arkadaşlarım için yapmıştım ellerine sağlık.

    ayrıca seninle tanıştığıma çok memnun oldum en kısa zamanda görüşmek dileğiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik cok güzel görünüyor ben cok seviyorum sekli cok hos olmus emeklerinize saglik .Hayirli aksamlar .

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un