Perşembe, Ocak 20

BEYAZ ÇİÇEKLİ PASTA 

Sevgili annemin gününe yapmıştım bu pastayı.Havaların soğumaya başlamasıyla beraber bizim eve hastalık hakim oldu ama görüldüğü üzere hastalıklar bile günlerimize engel olamadı. Hani bir atasözü vardır ya,bir kadına gökyüzünde düğün var sende davetlisin de,gökyüzüne merdiven kurar  :))  Şaka bir yana annem günü yaklaştıkça endişeleniyordu ' ya o gün kızlardan biri rahatsızlanırsa ve ben gidemezsem ' diye,çok şükür kızların iyi gününe rastladı da gittim anneme yardıma.Çok güzel bir gün geçirdim ben kendi adıma,büyük şehirlerde akrabalık bağları ister istemez sağlam olamıyor.Büyük şehrin hengamesi ve hayat gayesi ağır basıyor,insanlar robotlaşıyor sabah işe akşam eve akrabalarınla ya düğünde bir araya gelebiliyorsun yada cenazede,annemlerde bu vesile ile ayda bir görüşelim diye kurdular bu günü,iyi kide kurmuşlar.
Kızlarımdan haberlere gelince salı günü sabah ben bloguma yufkalı sürpriz pilavı yazarken kreşten telefon geldi ' gelin Sudeyi alın diye ' ,muayene sırasında doktor sudenin boğazlarının kötü olduğunu söylüyor ve ateşi 38 derece :(  gece çok güzel uyudu öksürüğü yoktu,sabahta çok keyifli kalktı ve gitti.Yapacak bişi yok,gittim kreşten aldım Sudeyi,dün evdeydi dinlendi bu sabah gitti bakalım Allah ne göstercek.
Annemin gün menüsü şöyleydi ;
Fellah köftesi  burada
Yalancı ev böreği burada  
Beypazarına özel dağma diye bir börek sevgili teyzem yapıp getirmiş.En kısa zamanda deneyip paylaşacağım.
Patates salatası burada
Tavuklu mantar salatası burada
Zeytin yağlı yaprak sarma  Daha bloguma eklememişim,çok ayıııppp :)
Cevizli sünger kek Henüz eklenmedi sırasını bekliyor.
Kabak tatlısı  Aaa bunuda eklememişim,kötüyüm ben kötüyüm :))
Beyaz çiçekli pasta günün assolisti, hemen yukarda.
Pastanın tarifine gelince pastabanı,çikolata ganajı  buradaki güllü  pastanın aynısı,üzerinin süslemesi pasdekor 'dan aldığım duy seti ile yapıldı. Pastanın kreması annemin isteği üzerine vanilyalı,güllü pastanın kremasından bitter çikolatayı çıkarıyoruz ve aynı şekilde krema ılıyınca 100 gr. yumuşak tereyağını  ekliyoruz o kadar.Deneyecek olanlara kolaylıklar diliyorum,herşey gönlünüzce olsun.
Sevgiler

5 yorum:

  1. ne kadar güzel bir pasta olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerinize saglik pstaniz cok güzel olmus

    YanıtlaSil
  3. Nurşenciğim harika gözüküyor elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. canısıı ellerine sağlık. gittikçe daha güzelllerini görüyoruz maşaallah... :) sana bir tavsi belki bilirsin ama süslemek için kullandığın kremşanti ne kadar katı olursa şekiller de o kadar güzel olur ;)..daha güzel pastalarda görüşmek dileği ile...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. tekrar selamlar canımcım.. ben de uzun zaman buttercream aradım ama cesaret edip denemedim ama tadından pek iyi şeyler duymadım taki senin söylemlerine kadar :) tarifi benimle paylaşırmısın belki bişeyler katıp ortaya güzel birşey çıkarırız beraber ;) öpüldün canım .. sevgiler hayırlı geceler...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un